MTV EMA Local Nominee Passport: BAZART

Dit moet je weten.

Een combinatie van indie pop en indie rock, maar dan in het Vlaams. Of, zoals de band zelf zegt: ‘donkere indiepop in de moedertaal’. Dit is Bazart, een vijfkoppige band uit het Belgische Gent. De band, die een lead zanger, een zanger die ook gitarist is, nog een zanger die gitarist en toetsenist is, een bassist en een drummer heeft, heeft in een korte tijd hoge ogen gescoord binnen België en Nederland verbreekt record na record.

Bazart begon met als doel Vlaamstalige muziek populairder te maken. In 2012 brachten zij hun debut EP ‘Meer Dan Ooit’ uit, maar het echt grote succes kwam nadat ze in 2015 hun EP ‘Bazart’ uitbrachten, waar België’s grootste hit ooit, ‘Goud’, op stond.

‘Goud’ staat inmiddels al meer dan 100 weken in de Ultratop 50, waarvan het de eerste 50 weken in de Top 10 heeft gestaan. Uiteraard leidde dit tot een Platina plaat en tot op de dag van vandaag stijgt ‘Goud’ regelmatig nog steeds in dezelfde Ultratop 50. Ook de tweede single ‘Chaos’ kwam gelijk binnen op nummer 1. En als dat nog niet genoeg was, heeft de band in amper een dag twee maal de Lotto Arena uitverkocht.

Beide tracks zijn afkomstig van debuutalbum ‘Echo’ welke vorig jaar is uitgebracht. Ook dit album kwam in de eerste week al op de eerste plek van de Album Ultratop terecht, waardoor Bazart de een na de andere record binnen de Vlaamse muziekwereld heeft verbroken.

Paaspop, Dour, Rock Werchter, Down The Rabbit Hole, afgelopen zomer stond Bazart overal. Je zou denken dat ze dan geen tijd meer hebben voor andere dingen, maar toch zijn ze ook nog eens druk bezig met het schrijven van nieuwe materiaal.

En nu zou je denken dat Bazart alles heeft wat hun hartje begeert, maar toch mist er nog 1 cruciaal kroontje op hun werk, namelijk de award voor de MTV EMA Best Belgian Act. Dus als jij vindt dat Bazart deze prijs in de wacht moet slepen, stem dan vooral op ze!

Stemmen op Bazart kun je doen op: mtvema.comFriday, 06. October 2017